Atlas Sayaç Logosu

Lora LoraWAN Uzaktan Yönetim

LoRaWAN Ağı

LoRa Nedir?

Nesnelerin İnterneti (Internet of Things, IoT) uygulamalarının son on yılda tüm dünyada büyük hızla yayılmasıyla birlikte, verilerin uzak mesafeye güvenilir ve düşük güç tüketimiyle aktarılması önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Son dönemde ise bu ihtiyaca cevap verebilecek haberleşme teknolojilerinde önemli gelişmelere tanık oluyoruz. Bu gelişmelerin başında ise, LoRa, Sigfox, NB-IOT gibi, düşük bit oranlarındaki verinin uzun mesafelere düşük güç tüketimiyle aktarımını sağlayan kablosuz haberleşme teknolojilerinin ortaya çıkışı geliyor.

Bu teknolojiler arasında en fazla yaygınlık kazanan LoRa, Long Range (Uzun Mesafe) kelimelerinin ilk hecelerinden oluşan, WiFi ve kablolu haberleşme gibi rakip teknolojilere göre çok daha uzun mesafede iletişim sağlayan, ve bunu radyo frekanslarını kullanarak gerçekleştiren bir modülasyon tekniğidir. LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) ise bölgesel, ulusal veya küresel ölçekte bir ağ üzerinde kablosuz olarak çalışan ürünlere yönelik tasarlanmış, düşük güçlü geniş alan ağı belirtimidir.

ATLAS LoRaWAN Kablosuz Sulama Sistemi

Akıllı sulama kontrolü ile artık mülkünüzdeki tüm sulama sistemlerinizi kontrol edebilecek ve takip edebileceksiniz. Sulama sisteminizin her valfinde akıllı bir kontrol ünitesi ile tüm sisteminizi akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kolaylıkla yönetebileceksiniz. ATLAS LoRaWAN™ uzun menzilli ve düşük güç tüketimli uç cihazlarımızla arazinizdeki/mülkünüzdeki ana ağ geçidindeki (gateway) kontrollere 10 km mesafeden, hatta tekrarlayıcı ağ sistemleri ile 15 km’ye kadar veri aktarımı gerçekleştirebilir. Geleneksel Wi-Fi bağlantı yönteminden farklı olarak LoRaWAN™ sinyalleri çevre şartlarına daha dayanıklı ve veri kaybına neden olmadan bir bütünlük içerisinde uzun mesafelere iletim gerçekleştirebilir.

Nasıl Çalışır?

LoRa, temelde dört kısımdan oluşan bir haberleşme teknolojisidir. Birinci kısım LoRa Node (düğüm noktası) olarak adlandırılan uç noktalardır. Bu noktalarda LoRa modülü içeren veya modül uyumluluğu sayesinde daha sonra bünyesine LoRa modülü takılabilen sensörler, sayaçlar, kontrol cihazları gibi uç nokta cihazları kullanılır.

İkinci kısımda LoRa Gateway olarak adlandırılan ağ geçidi özelliğindeki cihazlar bulunur. Bu cihazlar, LoRa düğüm noktalarından gelen verileri herhangi bir protokol dönüşümü yapmaksızın Ethernet, WiFi veya hücresel haberleşme gibi haberleşme teknolojilerini kullanarak LoRaWAN sunucusuna aktarır.

lora-lorawan
Geniş Kapsama Alanı
Geniş Kapsama Alanı
Geniş Kapsama Alanı

Açık alanlarda 15 km'ye kadar, yerleşim bölgelerinde 2,5 km'ye kadar kapsama alanı

Düşük Enerji Tüketimi
Düşük Enerji Tüketimi
Düşük Enerji Tüketimi

LoRaWAN™ alt yapısı ile 10 yıla kadar dayanabilen pil ömrü

Çift Yönlü İletişim
Çift Yönlü İletişim
Çift Yönlü İletişim

Arazideki cihazlardan anlık veri alabildiği gibi anlık olarak cihazlara uzaktan müdahele edilebilir.

Otomatik Yönetim
Otomatik Yönetim
Otomatik Yönetim

Sensörlerden oluşan bir ağ sistemi aracılığı ile bölge koşullarına uygun olarak cihazın otomatik yönetimi

LoRaWAN Çözümlerimiz

Gsm - RF Kontrollü Açma Kapama Vanası

Gsm - RF Kontrollü Vana

ATLAS uzaktan kontrol vanaları on/of ve oransal kontrol için kullanılabilir. Geniş bir aktöatör seçim imkanı sunar. Yüksek basınç ve akış sistemleri için uygundur.

Tarımsal Sulama Sayacı

Tarımsal Sulama Sayacı

Ultrasonik ölçüm prensibi ile çalışır. Üzerinde bulunan kesme vanasıyla uzaktan ya da yüklenen kontör bittikten sonra otomatik olarak kapanma özelliğine sahiptir.

LoRaWAN Gaz Su Vanası

LoRaWAN Gaz Su Vanası

Kontrol birimi ile motora vanaya tam açma ve tam kapatma hareketi yaptırılır. Kapak açıldığında alarm devreye girerek vanayı kapatmaktadır.

Akıllı Sulama Sistemlerin Tanıyın

IoT özellikli akıllı tarım, üretkenliği ve operasyonel verimliliği artırarak ürün verimini artırmanıza yardımcı olur. Atlas, temel işinize odaklanabilmeniz için cihazlarınızı bağlama sürecini basitleştirir.